Biramo najbolje
privatne iznajmljivače

Izbor najboljih hrvatskih privatnih iznajmljivača pokrenula je Hrvatska turistička zajednica u suradnji s medijskim izdavačem Novi list d.d u cilju dodatne promocije kvalitete privatnog smještaja i suvremenih trendova u specijalizaciji privatnih iznajmljivača.

1

Nagrade će se dodijeliti za tri kategorije smještaja (apartmani / vile / kuće za odmor). Dodijelit će se i posebne nagrade – za iznajmljivače koji u svojoj filozofiji poslovanja osobito primjenjuju načela održivog turizma.
2

Prijaviti se mogu svi privatni iznajmljivači koji imaju dozvolu za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu te podmirene obveze boravišne pristojbe i turističke članarine prema lokalnoj turističkoj zajednici.
3

Svaki privatni iznajmljivač može se prijaviti s istim objektom u više različitih kategorija i potkategorija.
4

Pobjednici će biti proglašeni od strane stručne komisije koju će činiti članovi Hrvatske turističke zajednice, lokalnih turističkih zajednica i Novog lista.
5

Stručna komisija ocjenjivat će objekte sukladno elementima za ocjenjivanje za svaku pojedinu kategoriju, uz posebno ocjenjivanje marketinških alata (funkcionalnost web-a, aktivnost i kvaliteta sadržaja na društvenim mrežama, kvaliteta promotivnih materijala) te povratne informacije gostiju.
6

U prvoj fazi natjecanja odabiru se finalisti – 3 najbolja iz svake (bodovi se dodjeljuju na temelju dostavljene dokumentacije – website, fotografije, opis i ostali dokumenti prema kriterijima) dok će finaliste (3 najbolje ocijenjena iz kategorije) na lokaciji i osobno posjetiti predstavnici članova neovisne stručne komisije.
7

Pobjednik u svakoj kategoriji/potkategoriji bit će privatni iznajmljivač s najviše bodova dodijeljenih od strane stručne komisije.
8

Prijave su otvorene do 30. rujna 2024.
9

Pobjednici će biti proglašeni i službeno nagrađeni u sklopu svečane dodjele nagrada.
10

Nagrađeni sudionici dobivaju formalnu titulu Hrvatske turističke zajednice – najbolji privatni iznajmljivač u Hrvatskoj.
11

Sudjelovanjem u natječaju sudionici pristaju na korištenje svojih fotografija, kontakata i opisa usluge u medijima u promotivne svrhe akcije te pristaju na posjetu stručne komisije na lokaciji objekta.
12

Podaci prikupljeni u sklopu natječaja koristit će se isključivo u svrhu promotivne akcije i neće se distribuirati dalje trećim stranama.

Važni rokovi

  • OTVARANJE PRIJAVA
    29. TRAVANJ 2024.
  • ZATVARANJE PRIJAVA
    30. RUJAN 2024.
  • PROGLAŠENJE FINALISTA
    STUDENI 2024.
  • PROGLAŠENJE POBJEDNIKA