BIRAMO
NAJBOLJE PRIVATNE IZNAJMLJIVAČE

Izbor najboljih hrvatskih privatnih iznajmljivača pokrenula je Hrvatska turistička zajednica u suradnji s medijskim izdavačem Novi list d.d u cilju dodatne promocije kvalitete privatnog smještaja i suvremenih trendova u specijalizaciji privatnih iznajmljivača.

1

Nagrade će se dodijeliti za tri kategorije smještaja (sobe/apartmani i studio apartmani/kuće za odmor). Također, dodijelit će se i dvije posebne nagrade – za iznajmljivače koji u svojoj filozofiji poslovanja osobito primjenjuju načela održivog turizma te za iznajmljivače koji se se posebno inovativno prilagodili novoj situaciji na tržištu uslijed pandemije COVID-19.
2

Prijaviti se mogu svi privatni iznajmljivači koji imaju dozvolu za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu te podmirene obveze boravišne pristojbe i turističke članarine prema lokalnoj turističkoj zajednici.
3

Svaki privatni iznajmljivač može se prijaviti s istim objektom u više različitih kategorija i potkategorija.
4

Pobjednici će biti proglašeni od strane stručne komisije koju će činiti članovi Hrvatske turističke zajednice, lokalnih turističkih zajednica i Novog lista.
5

Stručna komisija ocjenjivat će objekte sukladno elementima za ocjenjivanje za svaku pojedinu kategoriju, uz posebno ocjenjivanje marketinških alata (funkcionalnost web-a, aktivnost i kvaliteta sadržaja na društvenim mrežama, kvaliteta promotivnih materijala) te povratne informacije gostiju.
6

U prvoj fazi natjecanja odabiru se finalisti – 3 najbolja iz svake (bodovi se dodjeljuju na temelju dostavljene dokumentacije – website, fotografije, opis i ostali dokumenti prema kriterijima) dok će finaliste (3 najbolje ocijenjena iz kategorije) na lokaciji i osobno posjetiti predstavnici članova neovisne stručne komisije.
7

Pobjednik u svakoj kategoriji/potkategoriji bit će privatni iznajmljivač s najviše bodova dodijeljenih od strane stručne komisije.
8

Prijave su otvorene od 23. travnja do 15. kolovoza 2022.
9

Pobjednici će biti proglašeni i službeno nagrađeni u sklopu svečane dodjele nagrada u sklopu Dana hrvatskog turizma 2022.
10

Nagrađeni sudionici dobivaju formalnu titulu Hrvatske turističke zajednice – najbolji privatni iznajmljivač u Hrvatskoj.
11

Sudjelovanjem u natječaju sudionici pristaju na korištenje svojih fotografija, kontakata i opisa usluge u medijima u promotivne svrhe akcije te pristaju na posjetu stručne komisije na lokaciji objekta.
12

Podaci prikupljeni u sklopu natječaja koristit će se isključivo u svrhu promotivne akcije i neće se distribuirati dalje trećim stranama.

Važni rokovi

 • OTVARANJE PRIJAVA
  23. TRAVNJA 2022.
 • ZATVARANJE PRIJAVA
  15. KOLOVOZA 2022.
 • PROGLAŠENJE FINALISTA
  RUJAN 2022.
 • PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 
  LISTOPAD/STUDENI 2022.