Vijesti

Kako se pripremiti za goste s kućnim ljubimcima?

By 16 ožujka, 2019 27 ožujka, 2019 No Comments

Iako turisti koji putuju sa svojim ljubimcima više zaista nisu rijetkost, još uvijek ima više iznajmljivača koji ne žele istaknuti oznaku »Pet friendly« na svojim apartmanima. Upravo zbog toga, oni koji to žele u svojevrsnoj su prednosti i prihvaćanjem životinja mogu doći do novih gostiju i veće popunjenosti. Loših iskustava kod iznajmljivača gotovo i nema jer vlasnici kućnih ljubimaca ne putuju po svijetu s nesocijaliziranim i nedresiranim životinjama. Ista situacija je i s čistoćom i urednošću jer apartmani nakon gostiju s ljubimcima uglavnom izgledaju urednije nego kad životinja nema. Oni sa sobom nose prekrivači i prostirke na kojima spavaju i borave životinje, te njihov pribor, a prilikom odlaska potrude se da ne ostave podove pune dlaka i druge tragove.

Ima iznajmljivača koji dodatno naplaćuju boravak ljubimaca, no većina samo prije odlaska gostiju pregleda apartman kako bi se uvjerili da nije učinjena nikakva šteta. Nesporazumi mogu nastati ako se iznajmljuje više jedinica jer je tada potrebno svima naglasiti da ste »pet friendly« iznajmljivač kako bi i gosti bez ljubimaca znali da se u susjednom apartmanu nalazi pas. To je posebno važna informacija obiteljima s malom djecom i onima koji su alergični na dlaku.

Iako vlasnici ljubimaca sa sobom nose opremu za psa, dobro je u svojim jedinicama imati posude za hranu i vodu, posebne krpe i ručnike koje gosti mogu upotrijebiti za brisanje životinja, te prostirke za ležanje. Preporučuje se i odrediti poseban kućni red za goste s kućnim ljubimcima kako bi se izbjegle eventualne neugodnosti na zajedničkim prostorima, primjerice u vrtu ili pokraj bazena. (A. B.)

Kvarner ima »Pet Friendly« i »Dog Friendly«

Turistička zajednica Kvarnera uvela je oznake »Pet Friendly« i »Dog Friendly« kojima iznajmljivači ističu da su specijalizirani za domaćinstvo ljubimcima i njihovim vlasnicima. Vlasnici ljubimaca putem tih oznaka znaju u koje su restorane dobrodošli sa svojim četveronožnim prijateljima, na kojim je plažama dopušteno kupanje psima, koje trgovine imaju čekaonice za pse, gdje su veterinarske ambulante, hoteli za pse, saloni za uljepšavanje, trgovine za kućne ljubimce i sve ostale usluge koje im mogu zatrebati u vrijeme godišnjeg odmora na Kvarneru.