Vijesti

Glavne nagrade u Brod na Kupi, Županiće, Osijek i Rovinj

By 15 prosinca, 2023 20 prosinca, 2023 No Comments

Akciju su organizirali Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica dok ju je terenski i medijski proveo Novi list.

Najbolje kuće za odmor su u Brodu na Kupi i u Županićima iz istarske Svete Nedelje, dok su najbolji apartmani i sobe u Rovinju i Osijeku.

Najznačajnija je to vijest s upravo okončanog Najiznajmljivača 2023, akcije koju organiziraju Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica dok ju je terenski i medijski, kroz punih šest mjeseci koliko je permanentno trajala proveo Novi list.

Svečanost dodjele nagrada održana je u Log House The River Pearlu u Brodu na Kupi, koja je i proglašena najboljom kućom za odmor, dok su nagrade najboljim privatnim iznajmljivačima u Hrvatskoj uručili Ankica Kruljac, predsjednica uprave Novog lista, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice te Josip Pavić, državni tajnik Ministarstvu turizma i sporta koji su se okupljenima obratili i prigodnom govorima.

Direktor Staničić je tom prigodom još jednom istaknuo važnost privatnih iznamljivača koji čine više od 60 posto ukupnih hrvatskih turističjih smjestajnih kapaciteta.

Uz glavne nagrade dodijeljene kućama Log House The River Pearlu iz Borda na Kupi i Villi Alison Deluxe iz Županići, nagrada za najbolje sobe pripala je LAVilli iz Osijeka dok su najbolji apartmani Royal apartments iz Rovinja.

Dodijeljene su i nagrade u dvije posebne kategorije – za održivost Eko ruralnoj kući za odmor Lina u Lopatinecu, Međimurska županija, te za valoriziranje baštine Island Houseu Ošljak u Zadarskoj županiji te Ladanjskoj kući Mikin Dol iz Draža u Baranji.

Skupu u Brodu na Kupi prisustvovali su i brojni drugi turistički dužnosnici te dva direktora – Petar Hrg iz Gorskog kotara te Rudi Gurla iz TZ Međimurja.

Da i prigodni domjenak bude znaku Gorskog kotara pobrinulo se osoblje restorana Volta iz Fužina.